Evaluare impozitare Mureș

Persoanele fizice și juridice care dețin imobile în România datorează impozit pentru acele clădiri. Impozitul se plătește anual, în două tranșe astfel:

  • Până la 31 Martie 2018
  • Până la 30 Septembrie 2018

Pentru plata anticipată a impozitului datorat de către contribuabil pe întreg anul, până la data de 31 Martie a anululi respectiv, se acordă o bonificație de până la 10 %.

Contribuabilii au dreptul să își evalueze clădiriile în scopul stabilirii valorii impozabile, sau pentru a evita o creștere a cotei de impozitare astfel:

  • Persoane fizice cel puțin odată la 5 ani
  • Persoane juridice cel puțin odată la 3 ani

Rapoartele de evaluare pentru anul 2018 se realizaează între 1 Ianuarie 2018 – 31 Martie 2018 numai de către evaluatori autorizați înregistrați în tabloul oficial al ANEVAR.

Dacă dețineţi o proprieate pe raza județului Mureș, societatea noastră Evaluator Mureș întocmește rapoarte de evaluare/reevaluare pentru impozitare în concordanță cu Standardele de Evaluare a Bunurilor și recomandările ANEVAR.

Pentru a obține valoarea estimată a unui raport de evaluare vă rog să ne furnizați o descriere a proprietății de evaluat la numărul de telefon 0747.768.795 sau pe adresa de mail lucian_berta@yahoo.com. Tariful va fi stabilit în funcție de complexitatea și anvergura lucrării.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *