Pentru detalii orientative despre preţul unui raport de evaluare pentru impozitare vă rugăm scrieţi-ne un email pe adresa lucian_berta@yahoo.com care să cuprindă detalii despre bunul care doriţi să fie evaluat şi datele de identificare ale solicitantului. În cel mai scurt timp vom analiza cererea dumneavoastră şi vă vom calcula tariful evaluării.

Continue readingSocietatea are in patrimoniu 140 de ha teren arabil la o valoare contabila de 130 euro/ha si doreste sa-l vanda cu 1800 euro/ha. Mentionez ca societatea a dedus TVA la o parte din terenurile cumparate, ca din 2006 are pierdere contabila, ca terenurile nu au fost reevaluate si dupa aceasta tranzactie vrea sa plateasca dividende la unicul actionar nerezident (italian). Este necesara reevaluarea inainte de vanzare? Care sunt implicatiile fiscale si declarative in acest caz?

Continue reading


Care sunt pasii evaluarii unui teren intr-o vreme in care nu sunt tranzactii in piata imobiliara si la ce trebuie sa fie atent cel care cere o astfel de evaluare?

Indiferent de proprietatea evaluata, primul pas este stabilirea scopului pentru care se face evaluarea, urmata apoi de analiza si stabilirea metodelor de evaluare adecvate scopului. De asemenea, pentru orice proprietate, un evaluator va folosi metoda comparatiei, metoda capitalizarii veniturilor si metoda costurilor de inlocuire.

Continue reading